InterOutdoor

Houten gevelbekleding geeft een natuurlijke decoratieve uitstraling aan uw woning. Zowel bij klassieke architectuur als bij hedendaagse bouwstijlen, laat hout zich mooi combineren met andere materialen.

Esthetisch

Houten gevelbekleding vormt een natuurlijke, decoratieve mantel die de uitstraling en het karakter van uw woning bepaalt. Zowel bij klassieke architectuur als bij hedendaagse bouwstijlen, laat hout zich mooi combineren met andere materialen. 
Hout leeft, straalt warmte uit en geeft rust.

Ecologisch

Hout is het ecologisch materiaal bij uitstek! Het heeft een geringe milieubelasting en het is één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Hout is een goede isolator en draagt bij tot een uitstekende energiehuishouding.

Duurzaam

Er werd gekozen voor zeer duurzame houtsoorten en houtsoorten die thermisch behandeld werden, deze procedure verhoogt de stabiliteit en de duurzaamheid van het hout.

Afzelia Doussie
Padouk
Thermo Rood Noors Grenen
Western Red Ceder

Thermisch behandeld hout

Het thermisch behandelen van hout is een milieuvriendelijke procedure met hitte en stoom, hierdoor krijgt het hout een betere duurzaamheid. Deze duurzaamheid is vergelijkbaar met een tropische houtsoort en biedt dus een ecologisch alternatief voor tropisch hardhout. Zijn mooie en warme kleur en zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen zoals de andere hardhoutsoorten.

  • Verhoogde duurzaamheid: Klasse I / II
  • Ecologisch productie proces (geen chemicaliën) betere vormstabiliteit dan onbehandeld hout langere levensduur dan onbehandeld hout
  • Beter bestemd tegen houtrot verwekkende schimmels
  • Mooie vergrijzing: typische bruine kleur verandert langzaam in zilvergrijze tint

Technische fiches, plaatsingsvoorschriften, onderhoudsvoorschriften en algemene voorwaarden vindt u op onze downloadpagina.